dimecres, 5 de febrer del 2020

Taller aprofitament alimentari

Aquest matí han vingut na Sílvia i en Toni a fer-nos un taller de cuina sobre l'aprofitament alimentari.

Hem après que la millor manera d'evitar tirar menjar és comprar les coses necessàries, evitant allò innecessari.

Voleu veure que hem cuinat?








RECEPTES DEL TALLER:

Hamburgesa de llegum
Hamburgesa
Cigrons, Llenties o qualsevol llegum que tenim per casa, o arròs bullit..
1/4 ceba
Pastanaga
Borcanys  de xampinyó
All, julivert,
Especies i herbes que tenim per casa
Pa rallat

Salsa freda de iogurt
Iogurt grec o normal natural, el que tinguem per casa
Oli d’oliva
Mostassa de gra o la que tinguem per casa
Curri
Herbes aromàtiques fresques (menta, alfàbrega, etc..)
Sal

1)Picar els llegums amb la picadora o amb l’ajuda d'una forquilla, reservar,  fer els espirals de pastanaga, i amb els retalls, la ceba, el xampinyó, l’all i el julivert picar i mesclar amb el llegum.
2)Rectificar amb sal i espècies i el pa rallat perquè agafin una mica de cos. 
3)Formar les hamburgueses amb un motllo rodó o amb les mans, entre dues fulles de paper de forn pintat amb oli, coure a la planxa sobre el mateix paper fins que tenen una mica de coloret. Mentre couen fer la salsa mesclant tots els ingredients dins un pot i remenar amb energia fins que els ingredients estiguin ben mesclats.
4)Muntar el plat amb una mica de gràcia i acompanyar-ho amb els espirals de pastanaga amanits amb oli d’oliva i la salsa de iogurt.


 Gotets de fruita amb galetes.

Una poma, una pera, un plàtan o qualsevol fruita que tinguem per casa i que s’estigui madurant.
Oli oliva
Galetes
Melmelada de fruita.
Iogurt.
Canyella i cardamom.
Muesli caramelitzat
Fruita per decorar, herbes aromàtiques, flors comestibles...

1)Pelar la fruita i tallar a daus mes o menys petits, saltejar-los amb una matèria grassa (oli o mantega) i sempre de la fruita més dura a la més blana , afegir una mica de cardamom en pols i una mica de canyella, un cop estigui cuita la reservem fora del foc.
2)Agafar les galetes que tinguem per casa obertes, picar-les amb la ma de morter i afegir una cullerada generosa de melmelada de fruita.
3)Muntem els gotetes posant una capa de galeta amb melmelada, i una de fruita, i ho acabem amb una mica de iogurt sobre la fruita una mica de muesli caramel·litzat, una mica de canyella i les fulles de menta i/ o les flors comestibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EARTH'S DAY!

Earth's Day was on the 22nd of April!  We did some collaborative work and created these signs reusing materials.